Duurzaamheid; van bestuurstafel tot operationele planning en van data via tools naar inzichten

06-02-2024

Nederland zet volop in op duurzaamheid. We ondergaan in rap tempo veranderingen zoals de energietransitie, klimaatproblematiek en de bouwopgave in een steeds beperktere omgeving. Ambities worden op verschillende manieren vastgelegd, van strategische plannen tot duurzaamheidsnota’s. Deze doelstellingen zijn niet langer alleen de wens van een enkele voorvechter, maar worden integraal nagestreefd om de leefomgeving optimaal te verbeteren. Van bestuurders en projectleiders tot omgevingsmanagers en strategische duurzaamheidsadviseurs, allen denken zij na over de juiste middelen en tools om tot de beste keuzes te komen in integrale afwegingen.

Bronafbeelding: Zicht op Nederland

(Digitale) gereedschappen brengen inzicht; Juist omdat duurzaamheid zo’n breed speelveld is en dat professionals vanuit hun eigen verantwoordelijkheid en opgave kijken naar de mogelijkheden, is het mooi om te ontwikkelen met als doel optimale informatievoorziening, naast mooi eigenlijk cruciaal.

Wat is het vertrekpunt van de projectmanager die operationeel kijkt naar snel inzichtelijke hitte‑effecten ter voorkoming van een hitte-eiland effect in de stad? In één oogopslag de impact in beeld brengen van al die gelijktijdige projecten op de energie infrastructuur inclusief de ruimte (lees krapte) in de ondergrond? We hebben een passie om in de nabije toekomst bewoners in een fijne (groene en klimaat adaptieve) leefomgeving te laten wonen maar ook te voldoen aan geformuleerde RES (energie) doelstellingen.

Vanuit Duurzaamheidskaart zijn wij samen met gemeentelijke organisaties aan de slag om een optimale bijdrage te leveren. Wij ontwikkelen praktische informatieproducten tegen een lage investering. We distilleren inzichten vanuit slim bij elkaar gebrachte databronnen. We denken vanuit de positie van de gebruiker. We ondersteunen standaarden zodat de oplossing goed presteert en tegelijkertijd flexibiliteit brengt. De toekomst kan maken dat er andere gereedschappen nodig zijn om tot juiste inzichten te komen. We spelen in op uw behoefte zonder vast te zitten aan zware investeringen of schaarste in kennis en daarmee te afhankelijk te worden van toeleveranciers.

Wenst u met ons in gesprek te komen over onze ervaringen en mogelijkheden gekoppeld aan uw specifieke uitdagingen? Hieronder kunt u uw gegevens achterlaten.

Neem contact met ons op!

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende demo. Heeft u bijzondere wensen? Geen probleem! Laat hier uw gegevens achter, dan maken wij een afspraak om uw wensen te bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.