Nieuw van DZHK: Groen Inzicht

06-06-2023

De zomer is gearriveerd! Warme en zonnige dagen komen er weer aan. Temperaturen van 20-25 graden vinden we nog wel aangenaam, maar komend weken worden lokaal al temperaturen van 30 graden verwacht! Met die hitte zoeken we massaal de verkoeling en schaduw op. En juist dat is in steden niet altijd eenvoudig te vinden.

Groen – en specifiek bomen – zijn een goede oplossing! Wist je dat een volwassen boom tot wel vijf keer meer koeling levert dan een airco? Bomen zorgen niet alleen voor verkoeling, maar dragen ook bij aan een betere fysieke en mentale gezondheid. Om te bepalen waar voldoende koeling en schaduw van bomen is in de stad, gebruiken we de 3-30-300 vuistregel: 3 bomen zichtbaar vanuit je huis; 30% schaduw in de wijk en een koele plek op 300 meter lopen.

Duurzaamheidskaart zet deze vuistregel begrijpelijk op kaart! Zo kunt u snel en eenvoudig zien welke wijken nog extra groen nodig hebben en door de jaren heen het effect van groen maatregelen monitoren. Ons Groen Inzicht product geeft ook de hoeveelheid en type groen op verschillende niveaus zoals stad, wijk, straat. Zo helpen wij u om vergroening van de stad effectief aan te pakken en te monitoren.

Samen met Duurzaamheidskaart werk maken van een groene stad? Vraag dan snel een vrijblijvende demo aan!

Neem contact met ons op!

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende demo. Heeft u bijzondere wensen? Geen probleem! Laat hier uw gegevens achter, dan maken wij een afspraak om uw wensen te bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.