Duurzaamheidskaart voert zonnepaneeldetectie uit voor RES-U16 en Provincie Limburg

16-09-2024

Duurzaamheidskaart kreeg opdracht voor de zonnepaneeldetectie voor RES-U16 en Provincie Limburg

Bij Duurzaamheidskaart zetten we ons al jaren in voor beter inzicht in de ontwikkeling van zonnepanelen in Nederland. In opdracht van provincies, gemeenten en RES-regioโ€™s voeren wij regelmatig projecten uit waarbij wij geplaatste zonnepanelen in kaart brengen.

Actuele luchtfotoโ€™s vormen een uitstekende basis voor een nauwkeurige bepaling van zonnepanelen, zowel op daken als zonneparken. Ook gebruiken we de nieuwste technieken en beeldmateriaal om het beste resultaat te verkrijgen. Zo halen we een nauwkeurigheid tot maar liefst 98%, aanzienlijk hoger dan andere leveranciers.

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ด๐—ฒ๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—บ ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ ๐—ต๐—ผ๐—ด๐—ฒ ๐—ธ๐˜„๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ถ๐˜?

Onze nauwkeurige analyses zorgen ervoor dat opdrachtgevers altijd up-to-date informatie hebben over zowel de actuele als potentiรซle benutting van zonne-energie. Dit helpt u om weloverwogen beslissingen te nemen en duurzame energiedoelen te bereiken.

Bjรถrn Boonk (MapGear) vertelt over de data-analyses: โ€œDe resultaten van Zonnemonitor, zo heet onze PV-detectie, combineren we met onze Zonnekaart data. Zonnekaart vertelt iets over de geschiktheid van daken van gebouwen voor zonnepanelen. Door het combineren van die datasets kunnen we zowel per gebouw als per buurt uitrekenen hoeveel procent van het geschikte dakoppervlak al benut is door zonnepanelen.โ€

๐—ง๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐˜€ ๐—ถ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฒ๐—น๐—ฑ ๐—ด๐—ฒ๐—ฏ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜, ๐—ฎ๐—น๐˜€ ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฝ๐—ผ๐—ฟ๐˜๐—ฎ๐—ด๐—ฒ ๐—ผ๐—ณ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜€๐—ต๐—ฏ๐—ผ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ

Voor veel opdrachtgevers voeren wij deze detectie jaarlijks opnieuw uit, zodat nauwkeurig inzicht ontstaat in gebieden met een sterke groei of waar juist nog veel restruimte is voor zonnepanelen. Sommige opdrachtgevers combineren dit vervolgens met data van het elektriciteitsnetwerk, zodat huidige of toekomstige knelpunten met netcongesties beter geprognotiseerd kunnen worden.

Steeds vaker bieden we hierbij ook een interactief kaartdashboard, waarmee dit per gemeente, wijk of buurt in een oogopslag geraadpleegd kan worden.

Neem contact op met DZHK om te ontdekken hoe wij uw gemeente kunnen ondersteunen. Plan een demo!

Neem contact met ons op!

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende demo. Heeft u bijzondere wensen? Geen probleem! Laat hier uw gegevens achter, dan maken wij een afspraak om uw wensen te bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.