Volop kansen voor zonne -energie

De Zonnekaart laat zien dat het overgrote deel van alle gebouwen in Nederland geschikt is voor zonnepanelen. Zonnepanelen voorzien in de lokale electriciteitsbehoefte en zijn tegenwoordig steeds voordeliger in aanschaf.

Wat is de zonnekaart?

Door het slim combineren en analyseren van geografische data van gebouwen en hoogtemodellen, hebben we in kaart gebracht welke gebouwen geschikt zijn voor zonnepanelen of zonneboilers. De Zonnekaart is nuttig voor gebouweigenaren, die snel inzicht krijgen in de mogelijkheden, kosten en terugverdientijd van deze duurzame maatregelen. Maar ook voor overheidsorganisaties en bedrijven biedt de Zonnekaart een nuttige tool. De kaart maakt snel duidelijk waar het beste geïnvesteerd kan worden in zonnepanelen en waar eventueel gezamenlijke zonneprojecten gestart kunnen worden.

De Zonnekaart is beschikbaar in ruim 200 gemeenten in Nederland. Bekijk hier of ook uw dak geschikt is. Is er in uw gemeente nog geen Zonnekaart beschikbaar? Neem dan contact op, wellicht kunnen wij ook voor uw gemeente een Zonnekaart realiseren.

Naast de online Zonnekaart website beschikken wij tevens over een database van alle adressen in Nederland, inclusief het geschikte dakoppervlak, aantal zonnepanelen en op te wekken vermogen.

Wilt u zelf gebiedsgerichte analyses uitvoeren? We bieden diverse tools (zoals Zonnekaart Pro) om direct aan de slag te gaan, bijvoorbeeld met het zoeken van geschikte locaties voor (collectieve) energieprojecten. Naast informatie over zonne-potentie bevatten deze tools tevens nuttige kaartlagen van bijvoorbeeld energielabels, huidige energieverbruik, postcoderoosgebieden en netwerkinfrastructuur.

Contact